Hur ser ditt BMI värde ut?
BMI – Body Mass Index är det vanligaste sättet att mäta om man är överviktig eller inte. Kom ihåg att se ditt värde som en riktlinje och inte en sanning. BMI är inte korrigerat för ålder eller graviditet och är missvisande för kroppsbyggare och elitidrottare.
Vad säger ditt BMI-resultat om dig?
Spännande att du ville göra vårt BMI- test. Nu är du säkert undrande kring vad ditt resultat säger. Se nedan i vilken grupp du hamnar och läs om vad det kan innebära.
Undervikt
(0 – 18,5)
Normalvikt
(18,5 – 25)
Övervikt
(25 – 30)
Din BMI indikerar att du har övervikt. Din hälsorisk kan vara förhöjd, men det här är väldigt individuellt. I och med att BMI enbart tar hänsyn till vikt och längd kan det vara ett missvisande resultat. För att bedöma din hälsorisk är det klokt att använda flera mått.
Fetma
(30+)
Din BMI indikerar att du har en hälsoskadlig övervikt. Fetma innebär en ökad risk att drabbas av ohälsa och är en av de främsta orsakerna till sjukdomsbördan och förtida död i Sverige. Det är en kronisk sjukdom som ofta kräver långsiktig behandling och uppföljning. Övervikt och fetma ökar risken för typ 2-diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdom.
Processen
Så här kommer du igång.
Du är här
Registrera dig och berätta för om dina mål
Fyll i formuläret högst upp på denna sida och berätta vad dina mål är.
Vänta på att bli kontaktad
Skapa din skräddarsydda plan
Arbeta direkt med oss för att skapa din anpassade tränings- och kostplan.
Börja krossa dina mål
Använd appen för att spåra dina framsteg eller chatta direkt med oss. Känn dig i kontroll, stöttad och pushad för att uppnå ett hälsosammare och lyckligare liv!
Kom i form för
sista gången
Vår FAQ är ett effektivt sätt att hjälpa dig på bästa vis att finna det svar du söker
Ja, det kan du. Du får ett kvitto som du ger till din arbetsgivare. Om din arbetsgivare är knuten till en förmånsportal såsom Epassi och Benify så kan du med fördel göra utlägg.
Har du familj så kommer du att få familjevänliga recept som passar er alla.
Du behöver inte träna på gym. Vi planerar tillsammans vart du vill träna, hemma eller ute funkar självklart utmärkt.
Ja, det kan du.
Du har 168 timmar under en vecka och avgör själv hur många timmar du vill avsätta för din träning. Om du kan avsätta 3 timmar av 168 så räcker det gott och väl.
Anledningen till att det finns en bindningstid är för att beteendeförändring tar tid. Konceptet bygger på att skapa en struktur när det kommer till kosten, träningen och vardagsmotionen och sedan lära dig så att du inte behöver gå på ett schema igen.
Nej. Är du ute efter en livsstilsförändring har du kommit rätt.
Kostscheman är inte långsiktigt hållbart. Förr eller senare kommer du att avvika från det. Kostscheman är enbart ett redskap för att skapa en struktur när det kommer till kosten. När det väl är på plats så är det dags att ersätta schemat med kunskap och skala av upplägget.